Bűnügyi bohózat, már a belépéskor

Azért a ruhatárnál vigyázzunk, a hölgyek elég szigorúak... asszem, mi pont a főnököt kaptuk ki - naná, hogy rögtön vágta, hogy be akarom tenni a pulóveremet a kabátom ujjába, AZT PEDIG NEM SZABAD!!! Mielőtt bármi jóvátehetetlent csináltam volna, rögtön elvette a kabátot, nem is adta vissza, kioktatott, én megsemmisülve odaadtam a pulóvert, és bekullogtam a nézőtérre.

Joseph Kesselring méltán világhírű krimikomédiája nem szorul bemutatásra. Eddigi sikerei bizonyítják, hogy a hazai közönség is vevő e mesterien megírt s az elmúlt fél évszázad alatt immár kultusszá vált bűnügyi vígjátékra. A valószerűtlen fordulatokban bővelkedő, már-már hihetetlen, ám annál ellenállhatatlanabb humorú történet a messzi Brooklynban játszódik a második világháború idején.

Fotó: József Attila Színház

Fotó: József Attila Színház

Miközben a háború kellős közepén az egész világ lángokban áll, Brooklyn és a Brewster nővérek levendulaillatú háza maga a béke szigete. A köztiszteletnek örvendő és tündéri természetű öreglányok – miközben fáradhatatlanul jótékonykodnak – egy titkos szenvedély rabjai: szerető család és meleg otthon nélkül élő idős férfiak utolsó óráit édesítik meg, nem igazán hétköznapi módon. Velük lakik unokaöccsük, Teddy, aki pincéjükben saját kezűleg ássa ki a Panama-csatornát, és abban a tévhitben él, hogy ő az Egyesült Államok elnöke, Theodore Roosevelt. Másik unokaöccsük Mortimer, színikritikus. És hogy teljes legyen a család, van még egy harmadik unokaöcs is, Jonathan, aki átoperált arccal bujkál a rendőrség elől, és épp a legrosszabb pillanatban érkezik meg dr. Einsteinnel és egy gyanúsan nehéz csomaggal. Később betoppan egy rendőrfelügyelő, aki civilben titkos drámaíró, majd Jonathan dicsekszik el igen furcsa és meghökkentő dolgokkal. A váratlan események zuhatagában egy rejtélyes hulla kerül elő a ládából, ami felborzolja a kedélyeket, és lassan mindenki elveszti a fejét. De hogy mitől és hogyan, azt természetesen nem árulhatjuk el…

Az eredeti Broadway-produkciót Howard Lindsay és Russel Crouse hozták létre.

A jogtulajdonosok engedélyét a Hofra Kft. közvetítette. (www.hofra.hu)

Stáblista:

Szereplők

Martha
Jonathan
Teddy
Dr. Einstein
Harper tiszteletes
Helen
Rooney hadnagy
O’Hara őrmester
Brophy rendőr
Klein rendőr
Mr. Witherspoon
Mr. Gibbs
Megosztandó gondolatok
Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok