A négyek ereje

A reggeli dér és az éjszakai fagyok illata szépen, lassan, szinte észrevétlenül a szívünkbe lopják az Adventi időszak kezdetének hangulatát. Panaszkodunk persze, hogy a városainkat díszítő karácsonyi fények eljövetele túl korai és elvesz a Karácsonyi hangulatból, de tudjuk jól, hogy a lelkünk öltöztetéséhez mindennek nincs semmi köze és igazából mindig örülünk, mikor fénybe borulnak az utcáink.

Sütő András sokadik alkalommal színpadra vitt műve talán mollba hangolja majd a lelkünk húrjait, de van az úgy, hogy a bensőnknek éppen erre van szüksége ahhoz, hogy meglelje az egyensúlyt, bármilyen ellentmondásosan is hangzik, hogy ehhez egy jó kis keserű történetre van szükség, de én azt mondom, hogy működhet.

2
A darab pont olyan, mint a jelenkori világunk, bárhol is él benne az ember: sok szomorú sorssal találkozunk, tűzdelve megbánással és a múlt eseményeire, hibáira való válaszok keresésével, de ha hagyjuk, – pont, mint a valóságban is – akkor meg-meggyújtják bennünk a hit, a remény, az öröm és a szeretet gyertyáit is. Kívánom, hogy mindenki lelkéről olvasszon le egy kis jeget ez a darab, abból a jégből, amit a szorgos kis hétköznapok munkálkodnak ránk észrevétlenül, ám amit, a kedves programjaink, barátaink, családunk és szeretteink ugyanilyen észrevétlenül melengetnek le rólunk nap, mint nap.

3

„Jégmadár, jégmadár,
jégolvasztó kis madár!
Ha szárnyad volt, jégmadár,
gyalogoshoz mért álltál?”

Advent a Hargitán


Időpont: 2014. 12. 10. 19:00
Helyszín: Klebelsberg Kultúrkúria
Cím: 1028 Templom utca 2-10.
Web: kulturkuria.hu
Telefon: 0613920860

1

Megosztandó gondolatok
Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok