Oliver!

Az egyik oldalon ott állnak a dologház tisztviselői, a másikon Fagin, a velejéig romlott orgazda, aki kisfiúkat tanít zsebtolvajlásra. Dickens színpadán egy csöpp fiúcska eladó - ha nem kell senkinek, hát az ördög veszi meg... Oliver (családi musical) a Margitszigeten, július 12-én és 14-én.

A XIX. század elején, az ipari forradalom okozta hatalmas, gazdasági robbanás, a kor szegénytörvénye általánossá tette a gyerekmunkát Angliában. Habár tudjuk, hogy a szegénység egyre nagyobb méreteket öltött, ez éles ellentétben állt azzal a hihetetlen gazdagsággal, amit a Brit világbirodalom a gyarmatok kizsákmányolása révén meg tudott szerezni.
Oliver egy leányanya gyermekeként dologházban született, és 9 éves korától ott is nevelkedett. A gyerekek itt rengeteget dolgoztak, sokat éheztek. Egy napon kitalálták, hogy aki a sorshúzáson veszít, kimegy és kér még egy adag ételt. A sors Olivert választotta. Ez egy akkora bűn volt, hogy a fiút eladták szolgának egy temetkezési vállalkozóhoz.

"Kérek még!"

“Kérek még!”

Mivel gyerekként olvastam a könyvet és láttam a filmet, Sykes, a strici és gyilkos személye volt a legijesztőbb, és maradt meg mindmáig. Kutyája pedig (a Bikaszem névre hallgató, tulajdonképpen kedves, bárdolatlanságában is bájos bullterrier), a legrettenetesebb szörnyeteg egy gyerek szemében, noha ő semmi rosszat nem tett.

Ma este bemutató a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon – még vannak jegyek!

Ez a fiú eladó! - Szabadtéri Színpad

Ez a fiú eladó! – Szabadtéri Színpad

Színlap (forrás: szabadter.hu):
OLIVER! – családi musical
A Twist Oliver szívszorító mese musicalváltozata
Író, zeneszerző és dalszövegíró: Lionel Bart
SZABADTÉRI BEMUTATÓ: 2013. július 12. (péntek) 20:00 Margitszigeti Szabadtéri Színpad  (2 óra 20 perc, egy szünettel)
SZEREPOSZTÁS Twist Oliver: Arbas Socias Carlos Fagin, orgazda, tolvajfejedelem: Kőrösi Csaba Nancy, utcalány: Halas Adelaida Bill Sikes, tolvaj, strici: Szeles József Dörzsölt, kis tolvaj, Fagin legjobb tanítványa: Dani Mátyás Charley, a legidősebb tolvajgyerek Faginnál: Oszvald Balázs Mr. Bumble, egyházfi, a dologház felügyelője: Keresztes Gábor Mrs. Corney, özvegy, a dologház főnökasszonya: Csarnóy Zsuzsanna Sowerberry, koporsókészítő: Molnár Erik Mrs. Sowerberry, a felesége: Módri Györgyi Charlotte, a lányuk; Bet, utcalány, Nancy barátnője: Dominek Anna Noah Claypole, segéd a koprosókészítőnél: Máté Gábor Mr. Browlowe, gazdag úr, Oliver pártfogója: Baranyi Péter Mrs. Bedwin, házvezetőnő Mr. Browlowe-nál: Bajcsay Mária Dr. Grimwig, orvos: Benczédi Sándor Old Sally, egy koldusasszony: Meszléry Judit Virágáruslány: Bécsi Kamilla Fagin bandája és gyerekek a dologházból: Arbas Socias Carlos, Aref Rabbani Ramses, Aref Rabbani Ramstin, Bíró Kristóf, Czaun Barnabás, Dani Mátyás, Farkasréti Melinda, Fertig Dávid, Fraszt Márk, Göndör Dávid, Holczer Réka Dóra, Jurics Marcell, Kiszely-Nagy Botond, Orosz Milán, Oszvald Balázs, Patkós Márton, Pató Bálint Gábor, Pónácz András, Simonyai Lujza, Varga Gyula Dániel, Veres Lili Orsolya, Vijant Bálint, Zab Johanna Tánckar: Kelemen Márta, Sümegi Petra, Zsár Melinda, Nagy Attila, Pásztor Richárd, Szabó Gábor Közreműködik: a Veszprémi Petőfi Színház zenekara Vezényel: Oberfrank Péter Hangszerelés: William David Brohn A dalszövegeket fordította: G. Dénes György Fordította: Bassa Lia és Korcsmáros György Díszlet és jelmez: Kentaur Koreográfus: Gyenes Ildikó Koreográfus asszisztens: Kelemen Márta Korrepetitor: Völgyesi Gyöngyi, Györfi Judit Ügyelő: Szentmiklósi Ildikó, Magyar Kinga Súgó: Balázs Éva Rendezőasszisztens: Péti Krisztina Rendező: Nagy Viktor
A produkció Cameron Mackintosh and the Southbrook Group engedélyével és az UMPA ügynökség közvetítésével került bemutatásra. Szabadtéri bemutató a Szabad Tér Színház és a Veszprémi Petőfi Színház együttműködésével.

Megosztandó gondolatok
Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok