Transzakció irodalmi performansz

Az egyik leghosszabb múltra visszatekintő magyar irodalmi folyóirat, a Párizsban 1962-ben alapított és 1995-ben Budapestre telepített Magyar Műhely az irodalmi modernitás, az avantgárd, a kísérleti művészet, valamint a két ország közötti irodalmi kapcsolatok legfontosabb fórumának tekinthető.

Transzakció – Francia-magyar irodalmi performansz-est 

800x350_14212_transzakcio_160926_02
Értékes múltját és termékeny jelenét olyan életművek jelzik, mint az alapító szerkesztőké, Nagy Pálé, Papp Tiboré, Bujdosó Alpáré, valamint a magyar avantgárd kiemelkedő alakjaié, Erdély Miklósé, Galántai Györgyé, Ladik Kataliné, Szombathy Bálinté. A lap határokon és műfajokon átívelő szellemiségének jegyében szerkesztett irodalmi performansz-est ezt a kreatív, nyitott szemléletet zenés irodalmi-költészeti akciókkal, formabontó művészeti eseményekkel, rövid felolvasásokkal, vetítésekkel, filmes és videomunkákkal, hangköltészeti performanszokkal, számítógépes költeményekkel, illetve ezek szerkesztett együttesével jeleníti meg, amelyben a nyelvi, a vizuális, a gesztuális és a hangi jelenlét egyaránt fontos szerephez jut.
A résztvevők a művészi önkifejezés határait feszegető kísérleti irodalom legjelentősebb francia és magyar képviselői és legtehetségesebb fiatal alkotói. Minden feltétel adott tehát ahhoz, hogy látványos, meghökkentő, izgalmasan provokatív est jöjjön létre a Müpa világszínvonalú technikai bázisán, arra késztetve minket, hogy átértékeljük az irodalomról alkotott, megcsontosodott fogalmainkat.

Időpont: 2016. szeptember 26., 19.00
Helyszín: Müpa Üvegterem

Közreműködők: Julien Blaine, Serge Péy és Chiara Mulas, Ladik Katalin, Sőrés Zsolt, Szkárosi Endre, Papp Tibor, Nagy Pál, Magolcsay Nagy Gábor, Székelyhidi Zsolt, Berka Attila, Petőcz András, Székely Ákos, Szombathy Bálint, Lenkes László
Forrás: mupa.hu

Megosztandó gondolatok
Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok