Háy és Beck közös estje

Háy János kortárs író, költőnek 2010-ben jelent meg A bogyósgyümölcskertész fia című novellafüzére. A történet szerint - amelyek többsége személyes tapasztalatokból merítkezik - , ennek a bogyósgyümölcskertésznek fia gondol egyet, és felköltözik Pestre, hogy rockzenész legyen.

A történet a hetvenes években indul és a nyolcvanas években ér véget. Azokban az időkben történik a cselekmény, amikor az igazi rockzene még a fénykorát élte. „A rockzenének amúgy is végig fontos szerepe van a könyvben, felbukkan a Beatles, a Led Zeppelin, a Deep Purple, a Jézus Krisztus Szupersztár, Radics Béla (aki életét adta a rokendrollnak), meg a kor más ismert alakjai is, például Nagy László költő, meg Losonczi Pál, az Elnöki Tanács elnöke.”

Háy János zenéhez fűződő kapcsolata akkor lett a legerősebb, amikor ismertséget kötött Beck Zolival, a pécsi 30Y zenekar frontemberével. Kapcsolatuk a Rájátszásnak köszönhetően forrt ki teljesen. Az utóbbi évek legizgalmasabb zenei produkciója és performansza a Rájátszás, amelyben kortárs zenészek és költők írják újra, és játsszák el egymás műveit. Az ő párosukban a szöveget Háy János megírja, Beck Zoli pedig megzenésíti.

A 30Y frontemberének vendége lesz Háy János, akivel a közös verselésen és zenélésen túl beszélget irodalomról, költészetről, írásról, és a bogyósgyümölcskertész fiáról.

Ide kattintva meghallgatható egy Háy János vers a 30Y által megzenésítve.

Hangszóró - Beck Zoltán és Háy János


Időpont: 2014. 11. 26. 19:00
Helyszín: Alexandra Pódium
Cím: 1055 Nyugati tér 7.
Belépő: ingyenes
Forrás: facebook.com/events/1500376403582911

Megosztandó gondolatok
Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok