Koreai Nemzeti Kórus

A Koreai-Magyar Komolyzenei Fesztivál záróakkordjaként a Koreai Köztársaság Nemzeti Kórusa ad ingyenes koncertet Chun Koo karnagy vezetésével. A rendkívül gazdag repertoárban hallhatjuk a nyugati kóruséneklés elengedhetetlen alapműveit, több nagy technikai tudást igénylő spirituálét és természetesen a koreai zenei örökség hagyományos és modern gyöngyszemeit is.

2016. szeptember 22. (csütörtök) 19:00 | MOM Kulturális Központ
A belépés ingyenes, azonban a regisztráció kötelező ITT, a lap alján!

Koreai Nemzeti Kórus

A szeptember 13 – 22. között zajló Koreai – Magyar Komolyzenei Fesztivál záróakkordjaként a Koreai Köztársaság Nemzeti Kórusa ad ingyenes koncertet a MOM Kulturális Központban szeptember 22-én 19 órától. Chun Koo karnagy vezetésével bemutatkozó rendkívül gazdag repertoárjukban hallhatjuk a nyugati kóruséneklés elengedhetetlen alapműveit, több nagy technikai tudást igénylő spirituálét és természetesen a koreai zenei örökség hagyományos és modern gyöngyszemeit is.

Dél-Korea első professzionális kórusát, a Koreai Nemzeti Kórust 1973-ban alapították azzal a céllal, hogy hazájában megteremtse és kiemelkedő minőségre emelje a profi és művészi kóruséneklést. 2000-től a Kulturális Minisztérium szárnyai alatt folytatja tevékenységét, immár állami támogatással. Évente közel hatvan rendszeres fellépésük mellett járják a kisebb és nagyobb koreai előadótermeket és számos alkalommal bizonyítottak már a világ nagy hangversenytermeinek színpadjain is. A Koreai Nemzeti Kórus kiemelkedő eredményeket ért el a koreai kóruséneklés világszínvonalra emelésében. Színpadra léptek már több ázsiai, amerikai és európai nagyvárosban is, megismertetve a külföldi közönséggel a koreai népi dallamokat és a kortárs koreai zeneművészet remekműveit.

Az est programja:

da Palestrina (1525-1594):

Rorate coeli

Sicut cervus

Bruckner(1824-1896)

Os Justi

Christus Factus est

Cheon Kyung‐Suk

Lux Aeterna

Agnus Dei

Huh Cool‐Jae

Psalm 23

Agnus Dei

Cheon Kyung‐Suk

Neoyoung Nayoung

Arirang

Huh Cool‐Jae:

Never Forget

Arirang from Southern Province

 

 

Megosztandó gondolatok
Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok