Tudósok & Ricsárdgír Saxnak

A szaxofont feltaláló halhatatlan Tudós és szexista, Adolphe Sax előtt tiszteleg 199. születésnapján a Tudósok és a Ricsárdgír alkalmi koncertje, amelyen vj-k és dj-k, pionyírok és nyugdíjasok, munkások és menedzserek fognak együtt csárdásozni a koponyabeszakító szociális funkra. Az est vendége a bécsi szaxofonmágus Walter Hollinetz.

1377949_737143689634751_2082048969_n

Éljen a szaxofon! Az est vendége Bécs legmágikusabb szaxofonbűvölője, a Tudósok egykori tagja, Walter Hollinetz!
Jelentkezz a szaxofonkórusba, amely megvalósítja az emberiség legnemesebb célját: összeállva a sok szaxofontulok akkora szaxofonorkánt hoz létre, amely csurig tölti minden résztvevőjét instant orgazmussal és örök életerővel látva el őt!
A totális lendület garantált lesz, mert a zenekarok mindent dupla sebességen játszanak majd. Éljen a szax!

A koncertet felveszi a tévé! 

A szaxofonfeltaláló Adolphe Sax előtt tiszteleg 199. szülinapján a magyar underground két kitűnő zenekara: legőrültebb klasszikusai, a Tudósok, és legtehetségesebb fiataljai, a szentendrei Ricsárdgír. Mindkét zenekar különös műsort ad elő, a fiatalok vj-kkel, miulti-médiával és új számokkal, míg a Tudósok felújított régi számokkal készülnek, akik egy össz-szaxofonális örömzenéléssel fejezik majd be koncertjüket, ahol bárki részt vehet, aki előre regisztrál a tudosok@gmail.com címen. A est különleges vendége a bécsi Walter Hollinetz szaxofon-virtuóz. Mégegyszer mondjuk el ne feledjétek: a belépés szaxofonnal ingyenes!

Tudósok és Ricsárdgír koncert


Időpont: 2013. 11. 06.
Helyszín: A38 Hajó
Cím: Petőfi híd, budai hídfő
Email: tudosok@gmail.com
Web: tudosok.com
Telefon: 0670 22 11 976
Forrás: facebook.com/events/520631214695985, a38.hu

A Tudósok napjaink szuper-együttese: a mikrofonnál egyik legnépszerűbb írónk és festőnk, a zenekar-alapító drMáriás énekel, szaxofonozik és trombitál, jobbján Tövisházi Ambrus, a Péterfy Bori and Love Band vezetője játszik billentyűs hangszereken, balján a Brains kiváló basszusgitárosa, Endrei Dávid nyomja a szédítő futamokat, míg a doboknál Jeli Gergely, a Brains alapító-dobosa zúzza a bőröket.
A Tudósok stílusteremtő zenekar, amely a megszokott zenei irányzatokat kikerülve, közhelyeit kiforgatva egy eredeti, szórakoztató és kritikus zenei nyelvet alakított ki, amely egyszerre jazz és underground, funk és punk, világzene és avantgárd. Elképesztő dalszövegeik, kacagtató bulijaik, vidám, semmihez sem hasonlítható zenéjük napról-napra egyre több bölcs rajongót nyer. Tavasszal jelenik meg új, A legszebb szerelmes dalok című lemezük, melynek frissessége, szellemessége és páratlan lendülete sok-sok könnyes kacagást, önfeledt éneklést és felindultságból elkövetett szexuális táncot ígér kedves hallgatóinak.
A Tudósok az A38 Hajó rendszeres fellépője a megnyitása óta, s az egyetlen zenekar, amely eddig mindegyik Sziget-fesztiválon fellépett. A Tudósok együttesnek Londonban, Moszkvában és Ljubljanában is kiadták egy-egy lemezét, emellett számos nemzetközi turnéjukon felléptek olyan patinás klubokban, mint a New York-i Knitting Factory, az amszterdami Paradiso, a moszkvai Dom vagy a párizsi Instants Chavirés.

A felállás:
drMáriás: ének, alt-szaxofon, trombita
Tövisházi Ambrus: billentyűs hangszerek, elektronika, ütőhangszerek
Endrei Dávid: basszusgitár, elektronika
Jeli Gergely: dob, ütőhangszerek

Linkek:
Tudósok albumok
Film a Tudósok zenekarról: Kelet-európai zombi
A Tudósok története drMáriás Nem élhetek Milosevic nélkül c. kötetében olvasható

1390773_745854968763623_1394913192_n

Megosztandó gondolatok
Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok