Don Jon filmízelítő

„Csak kevés dolog érdekel igazán az életben: a testem, a kéróm, a verdám, a családom, a vallásom, a spanjaim, a csajaim és a pornóm…” Merész kezdő mondat egy olyan filmben, ami a legmostohább film műfajba született: „romantikus vígjáték”.

Ismerjük be, láttunk már ilyeneket, és ha egy filmet megnéztünk, az összes filmet megnéztük. Ez az a műfaj, amire valahogy elráncigált minket a barátnőnek kiszemelt csaj, amibe mi fiúk belemegyünk, hátha „meghálálódik” a dolog később.

video

Na, ez a film pontosan erről szól többek között. Fiúkról, lányokról, és az elvárásainkról egymás felé. Nameg arról, hogy milyen a jó szex!

Főszereplőnk (egyben forgatókönyvírónk, és rendezőnk) enyhén pornófüggő. De nem is igazán arról szól a történet, hogy „hogyan kerekedik felül a függőségén, és hogyan válik jobb emberré” (!fúj!) hanem, hogy miért lesz manapság rengeteg fiatal függő ettől a szennytől („szenny” hehe, mintha én sohase néztem volna ilyesmit).

És itt jön ki igazán a film erőssége! A szereplőink remekül megírt, szinte teljesen élethű (és amúgy segg-primitív) karakterek, akikkel könnyű azonosulni, vagy csak felfogni, mi zajlik a fejükben – ami nem nehéz, mert a teljes szókincsük mindössze 500 szó.

A Don Jon egy egyszerű, egyszer simán megnézhető, kellemesen szórakoztató film, ami BŐVEN több annál, amit ettől a műfajtól elvárhatunk. Ha a barátnőnk nyaggat, hogy nehogymá’ akciófilmet nézzünk megint a hétvégén, akkor ezt ajánlom a helyette! Beszerezni vagy DVD-n vagy torrent kölcsön kérni baráttól.

Cíkket beküldte: Guwrovsky

DON JON


Eredeti cím: DON JON
Rendező: Joseph Gordon-Levitt
Készült: 2013
Főszereplők: Joseph Gordon-Levitt, Scarlett Johansson

gordon-levitt

Megosztandó gondolatok
Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok