A legjobbak Budapesten

Egy népszerű amerikai utazási magazin olvasói imádják a budapesti szállodákat. Felmérésükben a harminc legjobb közép-európai hotel közül tizenegy ugyanis fővárosunkban található.

Az amerikai Condé Nast Traveler turisztikai magazin a legjobb közép-európai szállodákat kereste egy felmérés keretében, majd nyilvánosságra hozta a top 30-as listát, mely olvasóik szavazatai alapján született meg.

Kempinski Ajánlom Budapest

Forrás: kempinski.com

A listán túlnyomó többségben budapesti hotelek szerepelnek: a harmincból mintegy tizenegy szálloda a fővárosunkban található. Negyedik helyre került a Kempinski Hotel Corvinus, hatodik lett a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest, nyolcadik a Corinthia Hotel Budapest, tizenegyedik a Le Méridien Budapest, tizennegyedik a budai Hilton Budapest, tizenkilencedik a Sofitel Budapest Chain Bridge, huszadik a Hotel Palazzo Zichy, huszonegyedik az InterContinental Budapest, huszonnegyedik az art’otel budapest, huszonhetedik a Budapest Marriott Hotel és harmincadik a Boscolo Budapest.
Romániából két szálloda került a toplistára: huszonnyolcadik helyre került az Athenee Palace Hilton Bucharest, huszonkilencedikre pedig a szintén bukaresti Radisson Blu Hotel. Budapest még a svájci szállodákat is beelőzte, onnan – különböző városokból – tíz hotel került a legjobb harminc közé.
Prágából csupán kettő szálloda jutott a legjobbak közé, azonban „kárpótlásul” a Four Seasons Hotel Prague foglalja el a lista első helyét, Ausztriából pedig öt szálloda szerepel a harminc között.
A módszerről
A Condé Nast Traveler 1988-ban kezdett olvasói körében felméréseket végezni, amely most már a condenasttraveler.com/vote oldalon keresztül történik. Az olvasók kedvenc szállodáikra, városaikra, szigeteikre, hajóutakra és üdülőterületekre szavazhatnak. Idén összesen mintegy 76.659 olvasói szavazat érkezett. Az egyes jelölteknek egy minimum szavazatszámmal kell rendelkeznie ahhoz, hogy felkerülhessen a listára. A jelölteket bizonyos, a kategóriájukra jellemző kritériumok alapján lehet értékelni egy ötpontos skálán: kiváló, nagyon jó, jó, nem rossz és szegényes. Ezen értékelések átlaga határozza meg a végső pontszámot.
A teljes lista ide kattintva található meg.
(forrás: Condé Nast Traveler, Turizmusonline)

Megosztandó gondolatok
Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok