Kisbolt

Egy ismerős ismerőse egy ABC-ben a csemegepultnál keresi a csemegére valóját és néha mesél ... Kata lopta a témát FB-ról id Somlyótól:

– Tudod, – meséli – hogy hozzánk aztán mindenféle vevő jön. Naponta és százával. Van közöttük rongyos, ám koszos, van közöttük enyhén, s van ki erősebben szagos is (ezek miatta a lányok egyszer összedobtak egy illatosítóra, nehogy már a parizer átvegye a szagukat!) és van közöttük munkából érkező, vagy oda induló, ki sima, ki gyűrött na és van elegáns, és felegáns is. Ezek a kültelki későn-kelőségek, akik emberemlékezet óta nem írtak alá munkaszerződést, kiknek feleségei az elő-kelőségek. Ugyanis mire a párját kiveti magából az ágy, addigra a reggeli kannásbornak elő kell állnia! Vagy van rend, vagy rend van!
Szóval mindezeken felül vannak még arab darabok, valódi és próba-négerek is, és vannak önmagukban élők, maguktól is félők, és szinglik meg koedukáltak is, ami a buzinak egy igen diplomatikus megfogalmazása.
Általában békésen állnak a pult előtt, kérnek, s kapnak íziben a szalámiknak mindenféle ízében, becsomagolva nájlonos izében, a parizert önmaga vizében.
Van, aki korán kelt – vagy négy napja – s az ilyen, várakozás közben halkan ráomlik az előtte állóra, de aztán felriad.
Van, akiről mindenki tudja, hogy a WC nála nem kintlévőség.
A vevő-eladó ősi párharc általában – leszűrve a fogak között szűrt anyázások fennforgását – mosolygós iszony-viszonnyá alakult már.

Alig akad egy-egy vevő, aki képtelen arra, hogy bármely eladóból a legcsekélyebb pozitív érzést ne tudná kiváltani, de azért van ilyen is.

Az illető nőnek tűnő, seprűnyéli utazó. Mogorva kissé mindig, leselkedve pillant mindenkire, vagyis alulról felfelé, jobb szemét – mintha célozna – összehúzva, majd sértett, ám felettébb koros dámaként affektáló.
Na ezt, ezt mindenki utálja. Még a többi vevő is arrébb húzódik a láttán.
Máig rejtély volt eme közutálat miértje, eredője oka, csak a foka, na az volt a legfelső.
És ma, megvilágosodott minden titok! Bejöve őnagysága az üzletbe és vizslafülként lógó mellein ott díszlett a lelke, az arca, a mindenkivel örökös, ám meddő harca: egy hatalmas jelvény – vigyázat, politika!

Na? Ugye, hogy nincsenek megfejthetetlen titkok?

Bár nem áruljuk el, mi lehetett a kitűzőn – a sztori szempontjából tökmindegy amúgy. [a szerk.]

jelveny.emaina.hu - illusztráció!

jelveny.emaina.hu – illusztráció!

Megosztandó gondolatok
Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok