Dikta-túra busszal

Egészen meglehetős ötletnek tartom a bővített buszjáratot a Memento Parkba. Ma olvastam a hírekben, hogy ezt kitalálták. Utazás közben elbeszélgethetünk azokról az időkről, amikor a csepeli melósok, az 1979-es áremelések miatti felháborodásukban, egy zsíros kenyeret nyomtak az ottani Lenin szobor kezébe.

Én ugyan hivatalos voltam az ingyenes látogatásra, amelyet a Cityrama szervezett (cityrama.hu/hu/kommunista-dikta-tura), de annyiszor láttam Marx Károlyt a Közgáz aulájában, amint egy karosszékben ült, elmozdíthatatlanul (ott ül most is), hogy a programot elcseréltem egy zsíroskenyeres-forraltboros délutánra. Eközben elbeszélgettünk azokról az időkről, amikor a csepeli melósok, az 1979-es áremelések miatti felháborodásukban, egy zsíros kenyeret nyomtak az ottani Lenin szobor kezébe, mondván: lakj ezzel jól te is!

mementopark
A csepeli Lenin szobornál csak a kétsapkás (egy a fején, egy a kezében) szobor nevezetesebb. Legfőképp azért, mert az anektodákban mindenki más és más város Lenin-szobráról tudja, hogy két sapkája volt. (Szemben a Nyuszival,akinek egy sem!) Az egyik történet szerint a szobor leesett a kocsiról, és a sapkáját kézben tartó szoborra egy sapkás fejet hegesztettek a nagy sietségben. Mások meg úgy tudják, hogy valahol a végtelen Szovjetúnió egyik városában áll a Sztálinból átalakított, mókás Lenin szobor.
Nota bene: Sztálinról nem készült levett sapkás szobor, mert ezt a lazaságot egy generalisszimusz nem engedhette meg magának. Mint ahogy Marx is csak Engelssel együtt fényképezkedett! Spencerrel soha!

marks&spencer
Óh, és a hír, ha még nem olvastad volna:
“Bővített kapacitású buszjárat a Memento Parkba
2013.07.15. 22:46 | Turizmus Panoráma Bulletin
Budapest belvárosából, a Deák térről minden nap 11 órakor indul az időutazás a hidegháború és a kommunizmus korszakát megidéző Memento Parkba.
Bár a létesítmény közösségi közlekedéssel, az Újbuda Központtól induló 150-es busszal – is könnyen elérhető, a Deák térről startoló direkt transzfer gyorsabb eljutást biztosít. A korábbi évekkel ellentétben, 2013-ban napi egy járat közlekedik, de július-augusztus hónapokban nagyobb befogadóképességgel. Jegy kapható a buszon, illetve kedvezményesen elővételben www.mementopark.hu weboldalon.”

Megosztandó gondolatok
Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok