Nem Adom Fel Cafe & Bar

BUDAPEST ELSŐ, FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐ EMBEREK ÁLTAL MŰKÖDTETETT KÁVÉZÓJA

 

Nem Adom Fel Cafe Bar

Nem Adom Fel Cafe & Bar (1082 Bp., Baross u. 86. – bejárat: Magdolna utca 1.)

Kiss Barna: Faludy-Villon balladák
“16 éve (!!!) írtam a pénteki koncert zenei anyagát! Faludy-Villon balladákat játszunk majd a Nem Adom Fel Kávézóban. Soha ennyit nem próbáltunk még a VILLON TRIÓ-val.. ..sőt, azt hiszem nagyjából eddig úgy igazán soha nem próbáltunk 😛 Gyertek, legyetek velünk, mert ez egy soha vissza nem térő alkalom!” – Kiss Barna (NEM ADOM FEL, Pataky Művek, Villon Trió)
FB esemény ITT!

Kiss Barna Faludi Villon

“Láttátok a képet? Faludy Gyuri bácsival söröztünk. De csak ő ivott sört, én már akkor sem szerettem. Történelemről beszélgettünk. De csak ő beszélt, nekem még nem volt miről mesélnem. 15 év telt el azóta. Rengeteg idő 15 év, de úgy érzem, még mindig nem történt semmi velem, amit az ő történetei mellé rakhatnék. Nem történt semmi olyan, amit érdemesnek tartanék arra, hogy elmesélésével egyetlen percet is elraboljak egy ekkora legenda drága életéből.
Amikor Faludy György Villon balladáit elkezdtem megzenésíteni, fel sem fogtam,hogy mekkora súlya van ezeknek a soroknak, s maximum azzal menthetem fel magam tudatlanságomból eredő könnyelműségem alól, hogy vajon a középkori csavargó költő felfogta-e, hogy mit tesz a bordélyban hajnaltájt, vagy amikor bódult kábulatban játszott együgyű bűnözősdit?
A középkor egyik leghírhedtebb irodalmi alakjának ránk maradt verseit költötte át Gyuri bácsi balladákká, s egészítette ki azzal, ami talán még Villon mester agyában sem fogant meg.
2017. március 31-én a magyar irodalom meghatározó költőóriásának, Faludy Györgynek, valamint a középkor talán legvitatottabb csavargó zsenijének, Francois Villon-nak állítunk emléket a Nem Adom Fel Kávézóban, megzenésített és prózában felolvasott formában. Faludy György támogatása és bíztatása számomra örök útravaló.
Kiss Barna”

Közreműködnek:
Ének, gitár: KISS BARNA
Ütős hangszerek: NÉMETH-SZABÓ TAMÁS
Szájharmónika: KOVÁCS R. GÁBOR
Basszusgitár: WÁGNER MÁRK ZSOLT “STING”
Próza: KÖLESÉRI SÁNDOR
Helyszín: Nem Adom Fel Kávézó (1082 Budapest, Magdolna u. 1.)
Időpont: 2017. március 31., péntek 19:00
A várhatóan nagy érdeklődésre való tekintettel kérjük, a facebook eseménynél az OTT LESZEK gombbal és a +36-30-434-0665 telefonszámon jelezze részvételi szándékát!

Irodalmi Kávéház / Lackfi János 
A havonta jelentkező Irodalmi Kávéház áprilisi vendége Lackfi János, József Attila-díjas magyar költő, író és műfordító lesz.
Moderátor: Köleséri Sándor
Az esemény ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges a kávézó telefonszámán (hétfő-szombat, 9-20 óráig):
06 /30 434-0665
FB esemény ITT!
Irodalmi Kávéház Lackfi János
Bemutatkozás:
1971-ben születtem Budapesten. Író, költő, műfordító, szerkesztő vagyok. Harmincnál több könyvet írtam, felét felnőtteknek, felét gyerekeknek, harmincegynéhányat pedig lefordítottam franciából. Megzenésített verseimből négy CD-nyi került kiadásra, Lovasi András, Malek Andrea, Herczku Ágnes és mások előadásában. Tizenhét évig tanítottam a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. 1999-től a Nagyvilág világirodalmi folyóirat szerkesztőjeként tevékenykedem. 2003-tól 2011-ig a Műfordítók Egyesülete elnökségi tagja voltam. Humoros identitásesszé-kötetem, a 2012-es Milyenek a magyarok? huszonötezer példányban fogyott el, folytatása, a 2013-ban publikált Milyenek MÉG a magyarok? tízezer példánynál tart. 2014-ben látott napvilágot a novellákat tartalmazó Három a magyar igazság. Megtisztelő, hogy elnyertem többek közt a József Attila- és a Prima Primissima-díjat. Zsámbékon élek feleségemmel és öt gyermekemmel.
(Forrás: http://www.lackfi-janos.hu/ )

Megosztandó gondolatok
Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok