Apának lenni

Aranyosi Ervin - több, mint költő: párkapcsolati tanácsadó és metafizikai terapeuta. A világot nem csak gyönyörű verseivel teszi szebbé, hanem spirituális tudásával segít az embereknek megküzdeni az élet nehézségeivel. Született tehetségként szinte bármiről képes rímeket kerekíteni.

Személyes kedvencem tőle a következő vers:

Aranyosi Ervin: Apának lenni

Hogyan is kellene apának lenni,
néhány kis “porontyot” felnevelni?
Megtanítani szépre és jóra,
becsületre és szép, igaz szóra.

Fiúnak mutatni a példaképet,
és erőt adni, mit elvár az élet.
S a lánynak apát, hogy Őbenne lássa,
milyen legyen majd az Ő választása,
hogy később, a méltó párjára leljen,
s benne milyen értékekre figyeljen.

Hogyan is kellene apának lenni?
Anyát szépen és hűen szeretni.
Tenyéren hordani a kis családot,
megadva nekik az egész világot.

Biztatni azt, aki már belefáradt,
– együtt építeni a homokvárat.
Szépséges terveket, álmokat szőni,
s látni a gyermeket lassan felnőni.
S bármi is történik mellette állni,
s ha eljön a napja nagypapává válni.

Hogyan is kellene apának lenni?
Igazi receptet még nem írt senki.
Egyetlen módon igazol az élet:
az kiknek apja vagy mind szeret téged.

Ervin az írást aktívan 50 évesen, 2008-ban kezdte el barátai és Titok klub társai támogatásával. Máig nyolc verseskötete jelent meg az általa készített illusztrációkkal. Több ezer poéma született már tollából, ám ezekre sajnos a könyvkiadók nem tartottak igényt, mondván a kortárs költészet nem eladható. Természetesen az élet erre rácáfolt, és saját kiadású köteteit szívesen olvassák az emberek. Az első verseskötete 2013-ban jelent meg Megsúgott titkaim címmel. De műveit nem csak köteteiben, hanem a weben is megtalálhatjuk. Költeményeivel az emberi értékek megmentését, az élet és a természet szeretetének tanítását tűzte ki célul, ahogy Ő fogalmazott: „Elgondolkodtatok, szíveket megérintek, útmutatást adok egy szebb élet megéléséhez.” Hiszen mi is a művészet célja, ha nem tanítani, gondolatot ébreszteni.

Verseit nem csak olvashatjuk, hanem megrendelésre akár sajátot is készít nekünk, így bármilyen ünnep alkalmából meglephetjük szeretteinket egy személyes és különleges ajándékkal. Ehhez csak arra van szükség, hogy a számunkra fontos személyről elmondjuk, mit érzünk iránta, miért is fontos nekünk, Aranyosi Ervin pedig rímbe szedi, kiszínezi gondolatainkat. Ezzel nem csak mi adhatunk egy feledhetetlen emléket, de a Művész urat is támogathatjuk, hogy újabb könyvei jelenhessenek meg.  Ezen a linken bárki rendelhet verset 🙂

Megosztandó gondolatok
Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok