Nyugat+Zombi képregény

Képregény, melyben a Nyugat irodalmárai és a kávéház élőholt vendégei széklábbal és revolverrel hadonásznak a századfordulón.... B E T E G ! ! ! Update: megjelenésre maradt a december - de idén ;) Az Apokrif december eleji számában vendégeskedik 10 (spoilermentes) oldal a Nyugat+Zombikból!

“Régi ötletemet, miszerint a Nyugat legendás irodalmárai csapjanak össze az élőholt erőkkel 2012-ben tisztáztam le eleje-közepe-vége történetté. Ugyanebben az évben harmadéves diplomámként elkészítettem az első fejezetet (Tragédia), ami ugyan egy önálló képregényfüzet, de cselekményét tekintve csak bevezetésként szolgál. Az összesen hét fejezet végigrajzolásához egy évre volna szükségem. Olyan egy évre, amiben nincs más munkám, csak a képregény.” – írta Csepella Olivér, aki nem más, mint maga az alkotó.

babits

“Babits Mihály születésnapjának előestéjén A New York Kávéház vendégei egyik pillanatról a másikra elátkozott élőhalottakká válnak, akik válogatott kegyetlenséggel törnek a kevés túlélő életére. Úgy tűnik az egész épületben csak Babits Mihály, Ady Endre, Tóth Árpád, Kosztolány Dezső, Karinthy Frigyes és egy szerencsés pincérnő nem alakult át vagy vált áldozattá. Egyelőre. A hét kötet alatt hőseink, revolvertűzön, szerelmen és áruláson keresztül fedik fel a történtek okát és megoldását, mindezt olyan neves vendégszereplőkkel, mint Csáth Géza, Móricz Zsigmond és Juhász Gyula.”

10687029_691516947611289_5540172702398964488_n

“Mikor a cink.hu (isten áldja őket!) és utánuk még sok internetes újság (őket is!) kitette, a Nyugat+Zombik elég nagy nyilvánosságot kapott ahhoz, hogy kiadók is megkeressenek. Sajnos azonban hamar kiderült, hogy általános, könyvesbolti terjesztéssel nem tudnám fedezni a képregényrajzolásra szánt egy év költségeit. Vannak itthoni, képregénnyel foglalkozó pályázatok, de azokkal is ugyanennyit tudtam volna nyerni, vagyis magát a kiadás lehetőségét. A nagyobb alkotói pályázatok kiírásaiba pedig csak simán nem férünk bele: sem a képregény (nem szépirodalom, nem album és nem esszékötet), sem én (szerző vagyok, nem kiadó).
Ezért döntöttem a közösségi finanszírozás mellett. Ha sikerül vele elég pénzt összegyűjtenem, 2015-re elkészül a kétszáz oldalas Nyugat+Zombik.”

Forrás: facebook.com/nyugat.zombik

Megosztandó gondolatok
Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok