A szomszéd könyve mindig zöldebb

Hirtelen egy átszellemült, az arcát félig a könyvbe temető, a külvilágról szinte tudomást nem vevő utastársunkban ismerjük föl a Heideggert olvasó BKV ellenőrt, a Nádas Pétert olvasó plázacicát, vagy a Douglas Adams rajongó villamosvezetőt.

Jól ismerjük mindannyian azt a helyzetet, amikor a BKV valamelyik járatán az utastársakat méregetve hirtelen egy átszellemült, az arcát félig a könyvbe temető, a külvilágról szinte tudomást nem vevő utastársunk hahotázására leszünk figyelmesek. Legott úrrá lesz rajtunk a kíváncsiság és az irigység: vajon mit olvashat, mitől lett ilyen jó a kedve, bezzeg mi csak itt kuksolunk a következő megállóig. Az ez utáni pillanatot örökíti meg az Utazó Olvasó facebook oldala Takács Eleonóra és Juhász István szerkesztésében.

utazo olvaso

Ők nem haboznak odalépni az olvasóhoz és megannyi izgalmas pillanatot örökítenek meg számunkra fotósorozatukban. Érdemes végigböngészni az oldalukat, a sok művészi igényességű változatos helyszíneken készült képek mellett akár ötletet és ihletet is kaphatunk egy új könyv elolvasására vagy egy régi újraolvasásra. Nem árt időről időre visszatérni, hátha láthatunk Heideggert olvasó BKV ellenőrt, Nádas Pétert olvasó plázacicát, vagy Douglas Adams rajongó villamosvezetőt. Ne higgyük hogy nincsenek ilyenek, de még mennyien vannak…

Megosztandó gondolatok
Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok