Bëlga a Zöld Pardonban

"Vajon van még gyékény? És ugyanolyan, mint lánykoromban? Miért is költöztek? Jaj, ez a beléptetőkapu! Mégis mire föl kérnek belépőt? Emlékszel, hogy mindig bevittük a saját piánkat? Úú, az építkezésnél tényleg átvágták azokat a kábeleket? Lesz olyan jó, mint a régi?! Bëlga koncert lesz, jöttök?" - a rengeteg kérdésre ma este meglesz a válasz :)

Vannak a városban mágikus helyek: személyesek, csudásak, kulturális értelemben vagy áltudományosan, kikiáltva vagy elhallgatva, de mindig fedezünk föl újat, és örömmel idézzünk föl régit.
A Zöld Pardon ilyen – vagy csak volt? Ma este nézem meg először, jelent-e változást a költözés.

Kapunyitás: 19.00
Belépő: 400Ft
22.00 után a belépés ingyenes és DJ Endy zenél nektek.
ITALAKCIÓ!!! 22.00 és 22.30 között a SoCo gyömbér 790 Ft lesz!
Gyere a koncertre a ZP Bulibusszal! Első indulás: 19.15 Deák (Erzsébet tér); további infó: www.zp.hu/busz

belga zöld pardon
A csapat alapító tagjai: Bauxit, Még5lövés és Tokyo mindannyian a buddhista főiskola hallgatói voltak. A Tilos Rádió egyik műsorában találkoztak, ahol megismerték DJ Tituszt, és Sickratmant. 2003 tavaszán Sickratman és Lord Cursor elhagyta a csapatot. Az első fellépésük a Pepsi Sztárcsináló című tehetségkutató műsorban volt, ahol egészen a döntőig jutottak el az Ovi című számukkal. A 2002-ben megjelent Majd megszokod című album hozta meg az ismertséget a csapat számára, az album egyik kislemeze a Nemzeti hip-hop című szám a nacionalista nézeteket kifigurázó szövegeivel híresült el (egy városi legenda szerint az azóta megszűnt Pannon Rádió – mivel ők komolyan vették – egyik kedvelt dala lett), de az Ovi, A gyaloglás vége és a Kalauz is sikereket ért el. 2004-ben megjelent a Jön a gólem című album egy kicsit poposabb hangzású mint előde, amely aranylemez lett. Az album kislemezei: Hazakísérlek, a Királyok a házban, az Az a baj és a Képviselő boogie. 2005 októberében megjelent a csapat harmadik, dupla albuma, ami a Bokorpuszta illetve a Zsolti a béka címeket viseli. Érdekesség, hogy míg a Bokorpuszta felnőtteknek, a Zsolti a béka a gyerekeknek készült. 2007-ben látott napvilágot a következő Belga album, a Zigilemez. 2008. november 15-én megjelent a hatodik albumuk, mely az Élő 2008 nevet kapta és 21 koncertfelvételt tartalmaz.
2010-ben négy albumuk jelent meg. Az első politikai témájú az Arany nevet kapta; a második „oktatási segédanyag”, címe Platina. A harmadik album, amely „hagyományos” Belga-dalokat tartalmaz, a Gyémánt címet viseli. A negyedik album a Farost címet kapta, 2010. június 4-én jelent meg. Mind a négy album letölthető ingyenesen az együttes honlapjáról – a csapat már a kezdetektől támogatja a szabad zenemásolást. 2012 decemberében megjelent a Stég FM 84 című album.
A csapat 2007 óta állandó vendége a ZPnek, csináltak már itt „búcsú-koncertet“ (körhintával, vurstlival), minden bulijuk külön élmény, garantált hogy most is kitalálnak valamit.
By Bëlga and Zöld Pardon-Official

Bëlga koncert


Időpont: 2013. 07. 18.
Helyszín: Zöld Pardon
Cím: 1117 Neumann János utca 2.
Web: www.facebook.com/belgaofficial
Forrás: www.facebook.com/events/607010055990105/

Megosztandó gondolatok
Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok