Budapesten George Ezra

Budapestre látogat a fővárosunkról éneklő George Ezra „My house in Budapest…”- énekli egy olyan hang, amiről talán sokaknak egy fekete, idősödő blues énekes jut eszébe.

new.com.au

George Ezra bristoli énekes és dalszerző Budapest című dalát fővárosunk ihlette meg, még mielőtt Budapesten járt volna. A történet szerint, a világutazó énekes még világutazóbb barátai meséltek neki csodás fővárosunkról, amely a dal megírására késztette a mindössze 21 éves zenészt.

A fiatal angol dalszerző 2013-ban bukkant fel és olyannyira meghatározóvá vált különösen Nagy-Britanniában, hogy a BBC Sound of 2014 listáján az ötödik helyet foglalta el. 2013 nyarán a Glastonbury színpadán is jelenlétét tette, a BBC keretin belül a BBC Introducing Stage-en adott koncertet, még mielőtt megjelent volna legelső négy számos kislemeze Did you hear the rain? címmel.

Zenéje leginkább folk és blues harmóniákra épül, de megtalálható benne a rock is. Stílusát legjobban a Sunday Times Culture foglalta össze: „Young in years, but old of voice, combining delta blues, pop smarts, and a folkish bent.” (Éveiben fiatal, hangjában idős, dalaiban a delta blues-t, a pop-ot kombinálja egy kis folk beütéssel.) Olyan zenészek hatottak rá, mint Bob Dylan, Leadbelly és Woodie Guthrie.

Jogosan mondhatjuk azt, hogy 2014 George Ezra éve lesz. Május 31-én végre Budapestre is ellátogatott a Budapest Essentials rendezvénysorozat keretében, egy „mini” koncertet adott az Erzsébet téren és aznap este egy teljes körűt a Hello Baby Bar-ban. November 24-én pedig ismét ellátogat fővárosunkba.

A Budapest című dala értelmezése során rájövünk az iróniára, mégpedig arra, hogy a szöveg szerint igazából még Budapestet is elhagyná a nőért, ha ő azt kívánná. Mindenestre, ez nem tántorítja el a magyarokat, hogy kedveljék George Ezrát és a dalait.

 

George Ezra (UK) @ Akvárium // NagyHall


Időpont: 2014. 11. 24.
Helyszín: Akvárium, Nagyhall
Cím: V. kerület, Erzsébet tér 12.
Belépő: 4900 Ft SOLD OUT!
Email: info@akvariumklub.hu
Web: akvariumklub.hu
Telefon: +36 30 860 33 68
Forrás: facebook.com/events/1492738784289008

Megosztandó gondolatok
Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok