Kapunyitási Pánik Fesztivál

Hová menjünk ma? Mihez kezdjünk holnap? - Kríziszárás a II. Kapunyitási Pánik Fesztiválon A Kapunyitási Pánik Fesztivál másodszor kerül megrendezésre. Egy fesztivál, az Y generáció elkeseredett fiataljainak, akik tanácstalanok a jövőjüket illetően. Akik állást keresnek, de nem tudják miben jók, akik válaszokat keresnek a társadalmuk legégetőbb kérdéseire: Most hogyan tovább? Mihez kezdjek? - És egy fesztivál egyben azoknak a fiataloknak, akik mindemellett egy jó ingyenes zenei programot is keresnek Budapesten.

Kapunyitási pánik: Egy új pszichológiai fogalom, amely a 2000-es évek elején terjedt el a köztudatban, és mint minden új pszichológiai fogalom, ez is különböző álláspontok, értelmezések, szakmai viták elindítója lett. A fogalom maga, a kapuzárási pánik (midlife crisis) mintájára született – kapunyitási pánik (quaterlife crisis). Röviden az Y generáció (1976 -1995 között születettek) egyik “tömegbetegségéről” van szó, amelynek főbb tünetei: a depresszió, passzivitás, nyugtalanság, zavarodottság, döntésképtelenség, vagy akár a felelősségérzet nélküli túlzott aktivitás, pazarló életvitel. Kialakulásának okai közt szerepel, hogy az iskolai évek akár az ember 30 éves koráig is kitolódhatnak, az előző generáció sikerei elérhetetlen sikerkritériumokat állítanak fel, ill. azzal, hogy a kitágult társadalomban a túl sok lehetőség a “bőség zavarát” idézi elő.

Kapunyitasi_panik_fesztival_slider01-922x299
Az ebben a betegségben szenvedő egyén az életét hatalmas kockázati tényezők tárhelyének véli, amiben nincs se stabilitás, se bizonyosság, és a legkisebb döntés is az egész életét megváltoztatja. Talán ezért nem is mer döntéseket hozni. Sokan már a munkavállalás kezdetén pánikba esnek minden döntésük előtt, és szoronganak amiatt, hogy nem tudják megvalósítani önmagukat, vagy attól, hogy nem a jó célokat tűzték ki maguk elé.
Más vélemények szerint a jelenség nem ilyen súlyos, és nem ilyen komoly. Talán ez csak egy általános jelenség, és ezt a krízist minden iskolából kikerülő egyénnek meg kell élnie, még akkor is, ha a ma társadalmában ez kicsit nehezebb, és nincs sok idő az átvészelésre.
Talán épp ehhez segít a most ajánlott program is, vegyünk egy nagy levegőt, éljük túl a krízist, mint a bárányhimlőt, tegyük meg az első lépést: hallgassuk meg az előadásokat, beszélgessünk tanácsadókkal, írjuk meg szakember segítségével a CV-t, és nyugodjunk meg egy jó koncert alatt egy pohár ital, és más krízishagyó barátok társaságában.
Előadók: Majka feat. Curtis, Mystery Gang, Children Of Distance,
Mississiooi Big Beat, Belmondo, Sugarloaf, Sonar, Esti Kornél, Firkin.
Természetesen ingyen, Budapesten!

Kapunyitási Pánik Fesztivál


Helyszín: Akvárium Klub
Cím: Budapest V. ker. Erzsébet tér
Web: facebook.com/events/495697937174759/


Időpont:  2013.08.01-03., 15.00-22.00
Programok:
– 15:00-18:00 szakmai programok, állásajánlatok, gyakornoki lehetőségek, tanácsadások
– 18:00-22:00 Koncertek
Források: facebook.com/events/495697937174759/, kapunyitasipanik.hu, magyarnarancs.hu/tudomany/kapunyitasi_panik_mint_a_baranyhimlotilde-53127

Megosztandó gondolatok
Hétrevaló
A művelt ember járatja a Hétrevalót!

Rovatok